Liburnia uplovljava

13.10.2019)">

Najbolje sa 17. Liburnia Film Festivala u Dokukinu! Pluf! Elvisa Lenića osvojio je na LFF-u nagradu za najbolji regionalni film, a U slučaju rata češkog redatelja Jana Geberta nagradu za najbolji film festivala te za najbolju montažu.

Natrag

Liburnia uplovljava

Pluf! + U slučaju rata

PLUF!    (ZG premijera)

Elvis Lenić, Hrvatska, 2019., 17'

jezik: hrvatski, titlovi: ENG

 

Priča o tradicionalnom prvomajskom natjecanju u plufizmu, disciplini u kojoj se vrednuje zvuk kamena bačenog u vodu, a održava se u Limskom kanalu na zapadnoj obali Istre. Film koji poručuje – BUDI LUD, DA NE POLUDIŠ!

 

Festivali i priznanja:

LIBURNIA FF -  najbolji regionalni film
U SLUČAJU RATA / AŽ PŘIJDE VÁLKA

Jan Gebert, Češka / Hrvatska, 2018., 76'

jezik: slovački, titlovi: HRV

                      

Paravojna skupina Slovenski branci u Slovačkoj uz prešutno odobravanje vlasti u svoje redove regrutira stotine tinejdžera. Vođa skupine Peter Švrček na prvi je pogled tipičan europski tinejdžer, no paralelno vodi drugi život u kojem u okrilju šume gradi vlastitu dječju diktaturu. Cilj je skupine jednostavan: pripremiti se za rat i stvoriti model zajednice koja se temelji na vojničkoj strogoći, poslušnosti i strahu. Peter sanja da će jednog dana, kad postane veliki političar, u to uvjeriti cijelo društvo.

 

 

Festivali i priznanja:

LIBURNIA FF – najbolji film i najbolja montaža / CZECH FILM CRITIC AWARDS – najbolji dokumentarac / SILVER EYE AWARD – najbolji dugometražni dokumentarac / BERLINALE / ZAGREBDOX / HRFF / LET'S CEE / ONE WORLD SLOVAKIA / ASTRA FF /  FESTIVAL DEI POPOLI

 

 

Recenzije:

Vješto razotkriva ne samo rastuću opasnost ultradesničarskih skupina, već i krhkost naših političkih sustava. Astra Zoldnere, Modern Times Review


Rijetko pronicljiv uvid u moguću fašističku budućnost Europe. Rob Aldam, Backseatmafia.com

Natrag

Nema nadolazećih događanja.

Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.