DA2 Film Festival

12.10.2019 (21:00 - )">

M. Duchamp: Art of the Possible, Matthew Taylor, SAD, 2019, 86'

Film istražuje život, misao i utjecaj Marcela Duchampa, jednog od najvažnijih umjetnika 20. stoljeća, otkrivajući nam kako su njegove ideje mijenjale društveno razumijevanje estetike, umjetnosti i kulture.

Natrag

DA2 Film Festival

Marcel Duchamp: Umjetnost mogućeg

M. Duchamp: Art of the Possible, Matthew Taylor, SAD, 2019, 86'

Film istražuje život, filozofiju i učinak jednog od najutjecajnijih modernista ranog 20. stoljeća – Marcela Duchampa. Analizira Duchampove ideje te ih stavlja u kontekst povijesnih zbivanja i eksplozije modernizma. Umjetnost mogućeg nije samo biografski film već otkriva načine na koje su Duchampove ideje mijenjale javnu svijest te naše razumijevanje estetike, umjetnosti i kulture.

 

Film naglašava jedinstven utjecaj Duchampove filozofije na umjetnost i, što je još važnije, ispituje kako su umjetnikove revolucionarne ideje oblikovale 21. stoljeće i moderno doba.

 

 

Film će predstaviti umjetnica Gaella Gottwald.

 

 

Festivali i priznanja:
IDFA – International Documentary Film Festival Amsterdam / Sydney Underground Film Festival

 Matthew Taylor
Američki je umjetnik i tehnolog koji se uz svoj rad na filmu bavi kiparstvom i fotografijom. Počeo je kao autor kratkih konceptualnih filmova, digitalnih instalacija, glazbenih spotova i modnih filmova. Trenutačno je fokusiran na snimanje dokumentarnih filmova koje snima po cijelom svijetu.

Natrag

Nema nadolazećih događanja.

Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.