Nema nadolazećih događanja.

    Naša arhiva Vam stoji na raspolaganju.

Pronaći svoje mjesto

Dani ludila

Damian Nenadić, Hrvatska, 2018., 74'

Projekcijom filma Dani ludila Damjana Nenadića završit ćemo našu malu dokumentarnu retrospektivu 2018. Film prikazujemo u nedjelju, 24. veljače u 21 h, a riječ je o dokumentarcu koji na drugačiji način govori o pacijentima s psihičkim poteškoćama, afirmirajući humanost i snagu pojedinca spram društva koje ih često stigmatizira. Dani ludila su prošlo ljeto bili prikazani u programu prestižnog festivala u Locarnu.

Opširnije ...

O prostoru, ljudima i prošlim vremenima

Dom boraca

Ivan Ramljak, Hrvatska, 2018., 49'

Program najuspješnijih hrvatskih dokumentaraca u prošloj godini nastavljamo filmom Dom boraca Ivana Ramljaka, a koji prikazujemo u nedjelju, 24. veljače u 19 h. Snimljen u kumrovečkom Domu boraca, film postavlja pitanja o odnosu pojedinaca prema prostoru koji ih okružuje, ali i odnosu društva prema prošlim vremenima.

Opširnije ...

Freska hrvatskog društva

Na vodi

Goran Dević, Hrvatska, 2018., 79'

Posljednji film Gorana Devića, Na vodi, prikazujemo 23. veljače u 21h, u sklopu vikend programa koji donosi najuspješnije hrvatske dokumentarce 2018. Dević je jedan od naših najboljih dokumentarista čiji filmovi uvijek izazivaju rasprave, a Na vodi su neki kritičari već proglasili njegovim najboljim i najpotpunijim djelom. 

Opširnije ...

Hrabro o teškim društvenim pitanjima

Srbenka

Nebojša Slijepčević, Hrvatska, 2018, 72'

U sklopu vikend programa posvećenog najboljim hrvatskim dokumentarcima 2018., u subotu, 23. veljače u 19 h, prikazujemo jedan od nesumnjivo najvažnijih filmova prošle godine, Srbenku Nebojše Slijepčevića. S nizom važnih nagrada i priznanja u inozemstvu, Srbenka je jedan od filmova o kojima se najviše pričalo u zadnje vrijeme. 

Opširnije ...

Toplo i direktno o najintimnijim stvarima

Majči

Josip Lukić, Hrvatska, 2018., 51'

U petak, 22. veljače u 21 h, u sklopu svečane dodjele nagrade najboljim hrvatskim dokumentarcima 2018., koju dodjeljuje uredništvo portala www. dokumentarni.net, prikazujemo jedan od najosobnijih i najupečatljivijih dokumentaraca prošle godine, Majči Josipa Lukića. Humoran, topao i nevjerojatno iskren film u kojemu autor u formi intervjua predstavlja svoju majku, zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. Ulaz na dodjelu nagrada i film je besplatan!

Opširnije ...

Pregled dokumentarne 2018.

Vikend najuspješnijih hrvatskih dokumentaraca 2018.

2018. je bila nevjerojatno plodna za hrvatske dokumentariste. Od 22. do 24. veljače na programu Dokukina KIC možete pogledati pet najuspješnijih hrvatskih dokumentaraca koji su tijekom prošle godine nagrađivani na festivalima kod nas i u inozemstvu. Program otvaramo u petak, 22. veljače u 21h, dodjelom nagrade najboljem hrvatskom dokumentarcu u 2018. po izboru uredništva portala www.dokumentarni.net. Tom prigodom će se prikazati i cijenjeni film Majči Josipa Lukića, a ulaz na projekciju i dodjelu je besplatan! 

Opširnije ...

Dostojanstveno i poetično o starosti

Posljednja postaja

Cristian Soto, Catalina Vergara, Čile, 2012., 90'

Još jedan dokumentarac koji nam je ostao u jako lijepom sjećanju s proteklih izdanja ZagrebDoxa, čileanski film Posljednja postaja, humano je i suptilno djelo koje je na festivalu 2014. nagrađeno najznačajnijom nagradom, Velikim pečatom za najbolji film festivala. 

 

Opširnije ...

Tragikomična oda životu

Ne ostavljaj me

Sabine Lubbe Bakker, Niels van Koevorden, NIZ - BEL 2015., 107

Nizozemsko-belgijski dokumentarac Ne ostavljaj me, suptilan je, zabavan i pomalo pomaknut film o jednom neobičnom prijateljstvu natopljenom humorom i alkoholom. Na ZagrebDoxu 2014. film je dobio posebno priznanje žirija u međunarodnoj konkurenciji, a u renomiranom časopisu Sight & Sound proglašen je najboljim filmom 2015.

Opširnije ...

Dokumentarna istraga zločina

Dubina dva

Ognjen Glavonić, Srbija / Francuska, 2016., 80'

U sklopu vikenda posvećenog nadolazećem ZagrebDoxu, prikazujemo Dubinu dva Ognjena Glavonića, vjerojatno najbolji dokumentarac snimljen u regiji u zadnjih petnaestak godina. Za njega je Glavonić na ZagrebDoxu 2017. osvojio Veliki pečat za najbolji film u regionalnoj konkurenciji, ali i Mali pečat kao najbolji film autora do 30 godina starosti!

Opširnije ...

Nagrađivani dokumentarni biseri

Kudzu loza i Miran život

Druga projekcija posvećena 15 godina ZagrebDoxa donosi dva iznimna kraća dokumentarca, ekspresivni film američkog redatelja Josha Gibsona, Kudzu lozu, koji je na Doxu 2013. osvojio najvažniju nagradu, Zlatni pečat za najbolji film, te suptilan i životan ruski film, Miran život, koji je 2005. na Doxu osvojio Mali pečat, nagradu za najbolji film autora do 30 godina starosti. 

Opširnije ...

Redateljska verzija dokumentarnog remek-djela

Čin smaknuća

Joshua Oppenheimer, Danska / Norveška / VB, 2012., 159'

Povodom obilježavanja 15 godina ZagrebDoxa, prikazujemo Čin smaknuća, jedan od najcjenjenijih dokumentaraca zadnjeg desetljeća, a koji je na festivalu osvojio nagradu Movies That Matter.

Opširnije ...

Najbolje od Doxa u Dokukinu

Ususret 15. ZagrebDoxu!

Najveća godišnja dokumentarna fešta ponovo je pred vratima! Već 15. po redu izdanje ZagrebDoxa održat će se od 24. veljače do 3. ožujka. Povodom te obljetnice prikazujemo šest sjajnih filmova koji su nagrađivani na dosadašnjim izdanjima festivala. Uživajte!

Opširnije ...

Provokativno istraživanje intimnosti

Ne diraj!

Adina Pintilie, RO / DE / CZ / BG / FR, 2018., 123'

Film Ne diraj!, pobjednik prošlogodišnjeg Berlinalea, jedan je od filmova o kojima se najviše pričalo u posljednje vrijeme. Pogledajte jesu li kontroverze koje prate film opravdane na programu Dokukina KIC o8. veljače!

Opširnije ...

Portret filmskog genijalca

Bergman: jedna godina, jedan život

Jane Magnusson, Švedska, Norveška, 2018., 117′

Novu sezonu Dokukina KIC otvara nagrađivani dokumentarni portret po mnogima najvećeg filmskog redatelja svih vremena, Ingmara Bergmana.

Opširnije ...

Dokukino KIC se ponovno otvara!

Nakon poduže pauze, Dokukino KIC otvara svoja vrata od 1. veljače.

Opširnije ...

Masterclass predavanje o velikom dokumentaristu Jeanu Rouchu

U srijedu, 30. siječnja u 18h, u Dokukinu KIC u Preradovićevoj 5 u Zagrebu, masterclass predavanje na temu "Zašto ne? Filmsko stvaralaštvo Jeana Roucha“ održat će francuski redatelj i profesor Jean Noël Cristiani.

Opširnije ...

Upoznaj autora

Upoznaj autora: Goran Dević

Ove subote družimo se s redateljem Goranom Devićem

Opširnije ...

Upoznaj autora

Upoznaj autora: Nebojša Slijepčević

U subotu, 15.12., družimo se s redateljem Nebojšom Slijepčevićem

Opširnije ...

Dokumentarne matineje petkom ponovno na programu

Na program se vraćaju dokumentarne matineje petkom!

Ponovno krećemo s dokumentarnim matinejama petkom. 

Opširnije ...

Tjedan filma o umjetnicima

3. Arteria u Dokukinu!

Treće izdanje Arterie otvara jedan od najboljih dokumentaraca godine Bergman - jedna godina, jedan život.

Opširnije ...

Petak / 22.02.2019 / (21:00 - 23:00) Majči
Subota / 23.02.2019 / (19:00 - 21:00) Srbenka
Subota / 23.02.2019 / (21:00 - 23:00) Na vodi
Nedjelja / 24.02.2019 / (19:00 - 21:00) Dom boraca
Nedjelja / 24.02.2019 / (21:00 - 23:00) Dani ludila